Luisteramateur 1 – De middengolf

Het was denk ik ergens tussen 1975 en 1979 toen ik mijn eerste radio ontvangertje van mijn ouders kreeg. Dat was toen nog met alleen de middengolf erop. In mijn ogen was het een mysterieus kastje. Ik hoorde de eerste klanken van Hilversum 3, later zou het station NPO 3FM gaan heten. Toen nog niet. Het was fascinerend om te beleven. Al snel ontdekte ik de knop waar je over de middengolf heen kon gaan. Het eerste ‘fietsen’ over de middengolf was geboren. Mijn ontdekkingen waren velen. Diversen omroepzenders kwam ik tegen. En niet alleen uit Nederland.
Het was het begin voor mij, van een hobby die, zo zou blijken, nog jaren mij zou bezig houden. De  geboorte van ‘de luisteramateur’ in mij was een feit. Ik signaleerde steeds meer omroepen.
Maar later zou deze luisterhobby nog verder worden uitgebreid. Het zou alleen maar boeiender voor mij worden.

Hoe dit verder ging?
Dat ga ik je laten weten in een volgende log.
Uiteindelijk zal ik bij het verhaal op de situatie van vandaag aan de dag komen.
Ik hoop jullie dan te vertellen wat ik zoal ontvangen heb in het verleden maar ook vandaag aan de dag.

Fijne feestdagen gewenst.

Als je dit leuk vindt, vergeet dan niet even op het rode hartje te klikken.
Thanks.

Hanry

20

3 gedachten over “Luisteramateur 1 – De middengolf

  1. Ik had toen een radio met korte golf. Daar kon je de wereldomroepen mee ontvangen. Kon ik uren zoet mee zijn.

    • De korte golf, die gaat hier ook nog langs komen in een later deel.
      Mooi spul is dat. 🙂

Reacties zijn gesloten.