Logboek

Nu ik tegenwoordig met de ontvangst van SDR aan de slag ben, zijn er veel dingen om mij mee bezig te houden. Want een SDR ontvangertje is zo iets als een USB-stick die je op de USB poort van de computer aansluit. Een antenne aan de SDR-ontvanger en dan ben je er nog niet. Want software op je computer die de ontvangen signalen kan overzetten in geluid, dat is het begin. En dan komen er vragen als: Welke antenne is de beste?
Maar ook het onderzoek naar wat er gedaan dient te worden om de morse signalen te kunnen lezen. En de juiste software om DAB+ te kunnen ontvangen en zo ga ik maar door. Zelf vindt ik het heel leuk om te doen.
Maar goed, als ik dan zo over de frequenties heen ‘fiets’, dan kom ik diversen signalen tegen. Het uitzoeken wat het is, geeft mij heel veel plezier. Zeker als je er dan ook achter komt wat het is. Het lijkt mij ook erg leuk om het geen ik ontvangen heb op te schrijven in een logboek, een luister-logboek.
Ik was een paar maanden geleden heel voorzichtig ermee begonnen. Gewoon een tekstverwerker genomen en daar kolommen in gemaakt. Niet echt handig is mijn mening. Maar het werkt voorlopig wel. Ik wil het logboek anders in elkaar steken zodat het handiger voor mij wordt. Misschien zijn er ook wel kant en klare invul-logboeken. Maar vind het leuker om het zelf in elkaar te sleutelen.

Als je dit leuk vindt, vergeet dan niet even op het rode hartje te klikken.

Dank je wel.

Hanry

20

Eén gedachte over “Logboek

Reacties zijn gesloten.