Het besef

Het besef drong tot mij door dat ik meer aan Radio luisteren via internet heb dan via de kabel. Maar met de juiste radio-scanner kan men ook naar de radio luisteren.
Echter was de radio-scanner aan de anderen kant van mijn woning dan de woonkamer.
Een overweging om de scanner in de woonkamer te plaatsen kwam op een doodspoor.
Jaren was het zo gebleven dat de scanner aan het anderen eind van de woning stond en in de woonkamer de radio, waar ik naar omroepen luisterde, was gevestigd.
De droom voor mij ontstond om een server of zo te gaan plaatsen waar ik audio kon streamen. Het idee hieraan is, dat ik dan zowel omroepen als signalen van de scanner kan combineren. De vraag was alleen hoe ik dit zou gaan verwezenlijken…
Deze vraag werd nog actueler toen bij mij een radio kwam waar ik DAB+ mee kan ontvangen. Weer een apparaat erbij. Kan dat nou niet anders?
Die vraag bleef lang in mijn hoofd zitten.
Tot het moment dat mijn collega mij attendeerde op de mogelijkheid van radio signalen te ontvangen op de computer. Wat ze SDR noemen. SDR staat voor Software Difined Radio. Makkelijker is om het af te korten tot SDR. Met de techniek van SDR kan er heel wat.
Daar wil ik het in een volgend logje over hebben. De ins en outs van de ontvangst van signalen met een SDR.

Als je dit leuk vindt, vergeet dan niet even op het rode hartje te klikken.

Dank je wel.

Hanry

30

Eén gedachte over “Het besef

  1. Ja, ik luister radio via mijn tv, daar zitten alle radiozenders namelijk ook op, en het geluid is zeer goed!

Reacties zijn gesloten.